Live

NOUTĂȚI

Met Gala 2024: Ce ținute au purtat vedetele la marea sărbătoare a modei. Tyla a impresionat publicul cu o rochie realizată din nisip

Met Gala 2024: Ce ținute au purtat vedetele la marea sărbătoare a modei. Tyla a impresionat publicul cu o rochie realizată din nisip

Met Gala, cea mai mare sărbătoare a modei, a avut loc pe 6 mai în New York. Evenimentul este organizat în fiecare an, în prima zi a lunii mai, și are ca scop strângerea de fonduri pentru Museum of Modern Art’s Costume Institute.



Această gală deschide expoziția anuală de modă a Muzeului Metropolitan de Artă din New York, care a adus în fața privitorilor 250 de piese rare aflate în colecția permanentă The Costume Institute.

Tema expoziției de anul acesta a fost „"Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”. Codul vestimentar s-a numit „The Garden of Time” („Grădina timpului”) și a fost inspirat de nuvela cu același nume scrisă de J.G. Ballard în 1962. La eveniment au fost prezente vedete din cinematografie, muzică, sport și modă, care s-au întrecut în ținute extravagante, respectând (mai mult sau mai puțin) codul vestimentar impus de organizatori.

Anul acesta, gazdele evenimentului au fost Jennifer Lopez, Zendaya, Bad Bunny, Chris Hemsworth, în frunte cu redactorul-șef al revistei Vogue, Anna Wintour.  Aceștia au defilat pe covorul galei alături de personalități ca Ashley Graham, Jude Law,  Nicole Kidman, Lana del Rey, Sebastian Stan, Demi Moore, Kaya Gerber,  Penélope Cruz, fotomodelele Naomi Campbell, Linda Evangelista, Irina Shayk, Karlie Kloss, Gigi Hadid, Cara Delevingne, Kendall Jenner și Emily Ratajkowski, Kylie Jenner și Kris Jenner, Kim Kardashian, regizoarea filmului „Barbie” - Greta Gerwig, Cardi B, , Usher, Dua Lipa, Rosalia, Tyla, Ariana Grande, Nicki Minaj, Doja Cat, Shakira, Lizzo, Camila Cabello, Sabrina Carpenter, Ed Sheeran, Demi Lovato, Charli XCX, Karol G, Rita Ora și mulți alții. Au fost prezente și vedete din lumea sportului precum pilotul de Formula 1, Lewis Hamilton, tenismenenele Maria Sharapova, Serena și Venus Williams. Pe covor a păşit și directorul TikTok, Shou Zi Chew, cel care a sponsorizat evenimentul.

Doja Cat a șocat din nou. Cântăreața a ieșit din hotel cu un prosop pe cap și unul în jurul corpului. Pe covorul roșu, în schimb, a purtat un tricou alb ud. Ne-am fi așteptat ca Tyla să poartă o ținută „wet”, dar cântăreața sud-africană a ales o rochie semnată Balmain, realizată din nisip, iar ca accesoriu, a purtat o geantă în formă de clepsidră. Ținuta pretențioasă purtată de Tyla a împiedicat-o pe artistă să defileze, fiind ajutată de 5 bărbați din staff pentru a se deplasa.



Zendaya a avut două ținute haute couture semnate de marele designer John Galliano (prima face parte dintr-o colecție Maison Margiela, iar cea de-a doua, provine dintr-o colecție Givenchy din 1996, anul nașterii actriței).

Tot pentru ținute marca John Galliano au optat și Bad Bunny, dar și Kim Kardashian care a șocat publicul cu un corset ce i-a pus în evidență talia ireal de subțire, fapt ce a stârnit comentarii din partea celorlalți. Mulți s-au întrebat cum este posibilă o asemenea dimensiune a taliei din punct de vedere anatomic. Au fost și voci care au spus că vedeta și-ar fi scos o coastă pentru a purta ținuta. 



„Trandafirul negru” al galei a fost Cardi B, îmbrăcată într-o rochie neagră cu o trenă impresionantă, aranjată de 9 bărbați în smoching.

Întreaga defilare poate fi urmărită în clipul de mai jos:

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate